Deze brug is zo eng dat bestuurders er angstaanvallen van krijgen

Ongeacht hoe ervaren de bestuurder is, er zijn altijd bepaalde mane waar mensen bang voor zijn en de Eshima Ohashi-brug in Sakaiminato, Japan, ook wel bekend als de ‘Rollercoaster Bridge’, vormt hierop geen uitzondering.

Met een helling van 6,1 procent (het equivalent van het omhoog of omlaag gaan van 1.8 meter in de hoogte voor elke 30 meter lengte), geeft deze brug zelfs de meest ervaren chauffeurs hartkloppingen.

Eshima Ohashi is de droom van een architect. Het verbindt Matsue in de Shimane Prefecture met Sakaiminato in de Tottori-prefectuur over het Nakaumi-meer.

Vanwege het uitgebreide verkeer op het meer was de unieke architectuur van Eshima Ohashi een noodzaak.

De brug is gemaakt om ervoor te zorgen dat bootverkeer nooit zou worden vertraagd tijdens het reizen onder de brug. Daarom lijkt deze structuur bijna verticaal wanneer men hem nadert in een motorvoertuig.

Wonder boven wonder zijn er echter geen ongevallen gemeld op de Eshima Ohashi-brug en de autoriteiten stellen dat elk voertuig het veilig moet kunnen doorkruisen.

Gebouwd van 1997 tot 2004, IS deze brug letterlijke een toeristische attractie. Mensen komen uit het hele continent om over deze brug te rijden en op te scheppen met hun vrienden over hun avontuur.

Hoewel er veel angstaanjagende wegen en bruggen in de wereld zijn, verdient de Eshima Ohashi absoluut een plek in de top tien. Deze brug verdient zeker de titel van ‘meest angstaanjagende brug in Japan’.

Combineer een hoogtevrees met de architectuur van deze brug en het kan een totale nachtmerrie zijn om door te reizen!

Wat is de engste rit die je ooit hebt meegemaakt? Vertel ons daarover in de reacties! Denk je dat je vrienden en familie het leuk vinden om de Eshima Ohashi-brug te bezoeken? Geef dit verhaal door om het te durven!