De prachtvrouw én het duizelingwekkende salaris van Hugo de Jonge!

Hugo de Jonge werd in 2017 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en vicepremier in het kabinet-Rutte III. In deze functie draagt hij regeringsverantwoordelijkheid voor de wijze van bestrijding van de uitbraak van het SARS-CoV-2 virus in Nederland. Op 19 maart 2020 nam hij tijdelijk ook de functie van minister voor Medische Zorg op zich. Hij is inmiddels ook het gezicht waarbij de meeste mensen ooit hun televisie hebben weggezapt. Zijn spreekbeurt is namelijk ná die van Mark Rutte die eigenlijk de meest belangrijke informatie al gegeven heeft. Maar we willen natuurlijk weten, wat schuift ‘t?

Hugo de Jonge verdient lekker!

Daarvoor is een hele handige website in het leven geroepen, loonwijzer.nl. Hier kun je precies zien wat onze vicepremier precies naar binnen weet te harken. Ga maar vast zitten. Dat is € 170.910,00 per jaar.

Dat komt op een maandelijks bedrag van € 14.242,50 uit wat dus € 657,35 per dag is. We moeten zeggen, zijn baan zal dan ook iets meer stressfactoren bevatten dan wanneer hij pizza’s rond zou brengen voor Thuisbezorgd! Maar we zijn natuurlijk ook benieuwd naar zijn privéleven, niet too much natuurlijk. Maar bijvoorbeeld wel naar wie zijn vrouw is. En ook dat heeft hij goed voor elkaar: