De bizarre waarheid van baby’s op de schoot van een bedelaar

Wat moet ik doen als ik een bedelaar tref? Het gebeurt regelmatig dat je op een station of in een winkelstraat opeens een kartonnen bekertje voor je ziet opdoemen of wordt aangesproken door iemand die geld nodig heeft voor de nachtopvang of een treinticket. Al jaren houd ik aan de ontmoetingen met mijn bedelende medemensen een onrustig gevoel over. Er klopt iets niet.

Als ik zonder te geven doorloop, voel ik me een ongevoelig en ego├»stisch mens. Maar geven leidt meestal ook tot een ongemakkelijk gevoel — ‘Heb ik er goed aan gedaan? Heb ik hiermee echt iemand geholpen of alleen mijn schuldgevoel afgekocht?’ Tekst gaat door onder de foto

Dit is een artikeltje dat we enkele maanden geleden tegenkwamen. De auteur is onbekend. We hebben de authenticiteit van het verhaal echter getoetst bij onze bronnen in Bangkok en Cambodja en het schijnt een schokkende waarheid te hebben… Lees gauw het artikel verder op de volgende pagina om erachter te komen wat de schokkende waarheid is…