Zien: Maxima weggestuurd “Ze hield zich niet aan de regels!”

Voordat je denkt dat het hier om regels rondom de coronacrisis gaat, dat is het niet. Het is eigenlijk een veel grappiger verhaal dat plots in de rodnte gaat. Koningin Maxima zou ooit namelijk een ijsje wezen eten met de drie dochters, Amalia, Alexia en Ariane. Dit was om precies te zijn in Wassenaar waar ze ijsjes hadden gehaald bij de zaak ‘Luciano’. Niets mis mee natuurlijk, en een goede reclame voor zo’n zaakje wanneer het in het nieuws komt, zoals nu. Maar wat er vervolgens gebeurde was toch wel een tikkeltje merkwaardig. Je zou namelijk denken dat iedereen wel weet hoe de koningin en de drie prinsessen eruit zien. Vooral met de beveiliging erbij kun je wel raden dat het niet om een doodgewone huismoeder gaat die een uitstapje met de dochters maakt.

Maxima weggestuurd van het terras

Maar de koningin zocht een plekje om te zitten, en dat was naast de ijssalon. Ze gingen op het terras zitten van ‘MeGusta!’. En dat is natuurlijk niet de bedoeling wanneer je je eten ergens anders gehaald hebt. Een oplettene medewerkster van de horeca-zaak wees de koningin er direct op: “Mevrouw, het is echt niet de bedoeling dat u ijsjes hier eet”. Ze had geen idee tegen wie ze sprak. Ze hoorde achteraf pas wie ze had weggestuurd. Een andere collega snapt het wel: “Tja, als je mevrouw De Vries wegstuurt, omdat ze op ons terras geen ijsje mag eten, waarom zou je mevrouw Van Oranje dan wel laten zitten?”. Zo zie je maar, ook de koningin moet zich aan de regels houden!