Kwijl je als je slaapt? Dan zou je dit moeten lezen

Slapen is een basisvereiste die ons lichaam elke dag nodig heeft. Daarom, als je een productief en actief leven wilt, zorg er dan voor dat je elke nacht als je het licht uitdoet een goede nachtrust hebt.

Ik heb het altijd gemakkelijk gevonden om in slaap te vallen, maar dat is niet altijd een goede zaak, vooral als je in het openbaar een dutje doet. Maar waarom zou ik me zorgen maken?

Waarom kwijl je als je slaapt?

Kwijlen tijdens het slapen kan vervelend zijn als het je slaap verstoort en niet het minst als je een bed deelt met iemand. Kwijlen kan te wijten zijn aan een aantal verschillende dingen, waaronder onze slaaphouding, stress, medicatie, allergieën, een keelaandoening, om er maar een paar te noemen, volgens een artikel in Tomorrow Magazine.

Maar het kan ook vele goede redenen hebben, zoals het helpen bij de spijsvertering en het ontsmetten van onze mond.

Is het gevaarlijk om te kwijlen?
Slaaphouding, gebitsproblemen, medicijnen en verschillende ziektes kunnen ervoor zorgen dat je kwijlt terwijl je slaapt. Maar van alle “slaapstoornissen” die mensen doen kwijlen, kan het ook een teken zijn dat je goed slaapt, wat op zijn beurt leidt tot geluk.

Indicatoren dat je slaap rustgevend is
Wakker worden met een plas speeksel op je kussen of je nachthemd kan gênant zijn, en zoveel mensen schamen zich voor kwijlen. Maar de waarheid is dat het heel gewoon is en het kan ook een indicator zijn dat je een goede nachtrust hebt gehad.

Onze REM-slaap of de Rapid Eye Movement, een deel van onze slaap, moet ononderbroken zijn zodat we onze rustgevende, diepe slaap kunnen betreden. In dit stadium worden bepaalde neurotransmitters geremd om spierbewegingen te vermijden die ons weerhouden te dromen, waardoor we met beweging kunnen reageren. Als we kwijlen, kan dit een aanwijzing zijn dat dit ononderbroken is gebleven en we een diepe en goede nachtrust hebben ervaren.

Slaap lijkt een zeer belangrijke sleutel tot geluk te zijn, volgens een artikel in The Daily Mail. Slapen kan bijvoorbeeld het geluksniveau meer verhogen dan een verviervoudiging van ons salaris! Slaap was de sterkste indicator van welzijnsonderzoek uitgevoerd door U.K-supermarkt Sainsbury’s.

Dus wees niet ongerust of beschaamd als je een beetje kwijlt. Je hoeft zich nergens voor te schamen, maar je bent waarschijnlijk gelukkig en doet het goed!

Vind leuk en deel zodat meer mensen hiervan op de hoogte zijn!